Gedichten en bundels

Gedichten
Gedichten over dingen die opvallen of ervaringen die blijven hangen. Omdat ze al je zintuigen prikkelen.
Maar ook gedichten voor een speciale gebeurtenis of een speciaal persoon. Graag hoor ik wat je bezig houdt en maak een gedicht op maat.


Bundel Lentemorgen
In september 2016 is mijn bundel ‘Lentemorgen’ verschenen. De bundel is te koop via deze site Boek bestellen . De opbrengst komt voor 50% ten goede aan Stichting Urgenda .

Samenvatting:
‘Lentemorgen’ bevat gedichten over de natuur. Mariska van Doorn kiest een variatie aan onderwerpen die de bundel afwisselend maakt. Landschappen, seizoenen en het weer passeren de revue, maar in elk gedicht maakt zij gevoel en beleving van de natuur door een beeldende woordkeuze tastbaar. Het werk is prettig leesbaar door het ritme dat zij gebruikt. Van Doorn vertaalt in vaak korte momentopnames haar persoonlijke indruk en neemt de lezer mee in een moment van rust; even stilstaan bij wat er altijd is en alleen maar gezien hoeft te worden. Een aanrader, niet alleen voor natuurliefhebbers.

 

 

 

 

mariska-van-doorn-bespiegelingen

Bundel Bespiegelingen
‘Bespiegelingen’ is in november 2015 verschenen. Deze bundel bevat persoonlijke gedichten over dagelijkse onderwerpen. Een greep: relaties, opvoeding, verontwaardiging, inspiratie, herinnering en zelfontplooiing. In hun eenvoud tillen herkenbare gedachten en situatieschetsen je juist boven het dagelijkse uit.
‘Bespiegelingen’ is te koop via deze site: Boek bestellen .

 

 

 

 

 

Haiku’s
Gedichten van drie regels die respectievelijk, vijf, zeven en vijf lettergrepen bevatten. Deze Japanse dichtvorm biedt de mogelijkheid met weinig woorden een ervaring of gevoel vast te leggen, waargenomen in een kort moment. Mooi voor op een kaart, een uitnodiging of bij een speciale foto. Zie verder onder Haiku’s