Perspagina

Dit is de perspagina waarvan u tekst en afbeeldingen kunt downloaden.

Voor een inkijkexemplaar klik op de afbeelding op pagina Boek bestellen of klik hier

Biografie

Achtergrond

Als arbeids- en organisatiepsycholoog heb ik in bedrijven en organisaties gewerkt aan de verbetering van onderlinge communicatie. Vervolgens ben ik me steeds meer gaan richten op individuele begeleiding en psychologisch onderzoek. Intakes zijn daar een natuurlijk onderdeel van, inclusief verslaglegging. Ik herontdekte dat ik graag schreef, want dat deed ik eigenlijk al van jongs af aan. Mensenverhalen horen, luisteren naar wat werkelijk van belang is, structureren en vastleggen waar het in de kern om draait. Daar word ik warm van. Sinds vijftien jaar schrijf ik persoonlijke portretten naar aanleiding van interviews. Daarnaast opiniestukken, verslagen, verhalen en gedichten. Voor mezelf, voor anderen en voor bedrijven en organisaties.

Over de auteur: Tekst achterop 'Eco of ego?'
Mariska van Doorn (1962) is als arbeids- en organisatiepsycholoog geïnspireerd door thema’s als persoonlijke groei, verbondenheid en duurzaamheid. Als fervent natuurliefhebber interviewt zij oprichters van milieubewuste organisaties en schrijft zij over vernieuwende maatschappelijk verantwoorde initiatieven. Zo hoopt zij bij te dragen aan bewustwording van de noodzaak tot verduurzaming en aan het inzicht dat we als individu niet machteloos staan.
Voor meer informatie: www.mariskavandoorn.nl

Mariska van Doorn schrijft als gastauteur voor tijdschrift The Optimist. Zij publiceerde ook de dichtbundels Lentemorgen en Bespiegelingen.

 

 


Logo's

 


Eco of ego?

Eco of ego? De toekomst schrijven wij!
Oproep tot verinnerlijken

Heeft mijn inzet voor duurzaamheid zin terwijl grote vervuilers nog steeds hun gang kunnen gaan? Jazeker! En consuminderen maakt ook nog gelukkiger! ‘Eco of ego?’ pleit voor verinnerlijken en biedt een denkkader dat uitnodigt tot duurzaam handelen.

 

Eco of ego in de media:

Geïnterviewd door Hans Hoes van Cultuurpodium van HeArtGallery en facebookverslag op 25 november 2018
Persbericht geplaatst in Hengelo Leest
Een interview met Martin Ruesink in de TC Tubantia op 23 januari 2019: Interview TC Tubantia
Persbericht online in Hengelo's Weekblad
Een artikel geplaatst op de site van 'Duurzaam Nieuws' op 7 mei 2019 Verduurzaming vraagt om verinnerlijken
Geplaatst als inspiratieboek op de site van 'Stichting Groener Hengelo' Stichting Groener Hengelo
Een live interview met Radio Hengelo TV op 2 februari 2019 in programma Goedemorgen Hengelo


Lentemorgen

 

Lentemorgen

Lentemorgen dicht over de natuur, in een variatie aan onderwerpen die de bundel afwisselend maakt. Landschappen, seizoenen en het weer passeren de revue, maar in elk gedicht is beleving van de natuur door een beeldende woordkeuze tastbaar. Een aanrader, niet alleen voor natuurliefhebbers.

 


Bespiegelingen

 

 

Bespiegelingen

Deze dichtbundel bevat persoonlijke gedichten over dagelijkse onderwerpen. Een greep: relaties, opvoeding, verontwaardiging, inspiratie, herinnering en zelfontplooiing. In hun eenvoud tillen de herkenbare schetsen je juist boven het dagelijkse uit.