Uitnodiging: kom ook naar Youtopia Café

Vorige week woensdag mocht ik tijdens het online Youtopia café (youtopialab.com) de vraag beantwoorden: als jij de leider was van jouw land, hoe zou het er dan uitzien? Anabella Meijer (tekenaar, architect en schrijfster van ‘Eerste Hulp bij klimaatverandering’) schetst en vraagt. Inclusivia is het prachtige resultaat!
Je kunt elke woensdag van 9.30-10.30 uur deelnemen en krijgt als je uitgekozen wordt en mag vertellen de tekening cadeau, in kleur!
Het is zeer inspirerend om anderen te horen vertellen en bevraagd te worden. Mooi om te zien hoeveel mensen verlangen naar een wereld waarin waarden belangrijk zijn en waarin we leven in harmonie met de natuur. Een wereld waarin we economische groei als belangrijkste drijfveer en consumentisme achter ons gelaten hebben.
Anabella Meijer en haar team hebben als missie om duizenden mensen te spreken en dromen van een mooiere wereld op te halen, de parels en roden draden zichtbaar te maken, en te gebruiken als fundering voor de stad van de toekomst. Met behulp van tekeningen maar ook een gedegen data-analyse willen zij laten zien dat de droom van rijk leven binnen planetaire grenzen veel breder leeft dan gedacht.
Over mijn land Inclusivia:
Wonen in Inclusivia is een warm bad. Nieuwkomers worden snel opgenomen door de gemeenschap. Opvallend is dat niet alleen de natuur, maar ook de bewoners van dit land diversiteit uitstralen. Allerlei soorten mensen wonen vreedzaam samen. Hun geheim: houdt van en zorg goed voor jezelf, dan zorg je vanzelf goed voor anderen. Er wordt veel overlegd op lokaal niveau om tot gemeenschappelijk gedragen besluiten te komen. Maar Inclusivia houdt zich wel aan overkoepelende internationale wet- en regelgeving die opgezet is om people én planet te dienen. Nog een uitgangspunt: willen overheersen ontstaat vanuit psychische tekorten, zelfonderzoek is het medicijn. Dankbaarheid voor wat ze samen hebben staat bij Inclusivianen centraal… daar wil je wonen toch?

Mariska van Doorn