Populisme is niet gestopt! PVV op een na grootste…

“Het populisme is herverpakt”, schrijft Jip Piet in de Correspondent. Het ‘foute populisme’, daar gaat het dan om. David van Reybrouck schreef Pleidooi voor populisme: het verschijnsel is namelijk op zich niet verkeerd. Het is belangrijk dat gematigde politici luisteren naar de schrijnende uitwassen van aanhoudende bezuinigingen en gaan voor maatwerk. Luisteren naar de boosheid die terecht ontstaan is. Zo heeft Wilders minder vrij baan als vertolker van de gevoelde onvrede.

PVV op een na grootste
Ik vrees echter dat de VVD en in het kielzog het CDA, D66 en de CU niet ├ęcht luisterende oren zullen hebben. Ja, ook ik ben blij dat de PVV niet groter is geworden! Maar de PVV is de op een na grootste en dat is geen fijn signaal! Prem Radhakishun: “Het populisme is niet verdwenen! De PVV, Denk, FvD en 50+ hebben samen 29 zetels. Da’s veel.” Wilders heeft de komende 4 jaar ruim baan in de oppositie. Hoop dat Klaver niet aanhaakt bij de VVD en naast anderen in de oppositie antwoord gaat bieden!

Liefde en verdraagzaamheid
Geef mij maar Mohamed El Bachiri, de metrochauffeur uit Molenbeek die zijn vrouw verloor bij de aanslagen in Brussel in maart 2016. Hij heeft reden tot haat en wraakgevoelens. In plaats daarvan predikt hij liefde en verdraagzaamheid. Petje af. Had de wereld maar meer van dit soort mensen. Vooral graag in de politiek. In het bedrijfsleven. Op het niveau van de wereldleiders.

Zo ver zijn we nog niet. Eerst het hoofd bieden aan fout populisme.

Meer informatie:
Een Jihad van Liefde

Mariska van Doorn